Svetovanje pri zavarovanju

Svetovanje pri zavarovanju lahko obsega pregled zavarovanj, premoženja, poslovanja in finančne napovedi

POGLEJTE KAJ KAŽEJO
PRIMERI IZ PRAKSE

Zakaj se splača odločiti za Ceresin svetovanje, kažejo 3 primeri iz prakse. Poglejte kaj smo ugotovili pri pregledu njihove dokumentacije / primerov.

01

PRIMER: Prenizko določen riziko požarne varnosti v skladišču računalniške opreme.

Dober primer smo imeli, ko smo pregledali obstoječo polico za skladišče računalniške opreme za vlom in požarno nevarnost. Ugotovili smo, da imajo prenizko določen riziko požarne nevarnosti in tako bi v primeru požara prišlo do neizplačila zavarovalnine.

 

02

PRIMER: Plačevali previsoko premijo, ker niso posodobili podatkov za podjetje.

Drug primer je bil, ko smo ugotovili, da je podjetje plačevalo previsoko premijo. Imeli so namreč zabeleženo, da še vedno opravljajo dejavnost, ki so jo opustili že pred leti in na to niso opozorili zavarovalnice. V tem primeru smo podjetju privarčevali nekaj sto evrov na premiji, ki bi jo morali plačevati še naprej.

 

03

PRIMER: Okrivili gradbeno podjetje, na koncu pa dosegli škodo iz projektantske odgovornosti.

Naslednji primer pa se dotika primera, kjer se je vdrl strop. Avtomatsko so okrivili gradbeno podjetje, ki je uporabljalo beton, da so zravnali tla v zgornjem nadstropju. Mi kot CERESin strokovnjaki smo takoj vedeli, da je tukaj odgovoren projektant. Ta namreč ni upošteval starosti stavbe in tega, da zaradi teže ne bodo zdržala tla. Zaradi tega je bila krita škoda iz projektantske odgovornosti.

SVETOVANJE PRI ZAVAROVANJU
ZAHTEVA POPOLNO ODGOVORNOST

Svetovanja za podjetja so vezana na zavarovanje in s tem posledično na poslovanje podjetja. Pri tem pregledamo obstoječa zavarovanja, premoženja, poslovanje in finančne napovedi.

 

Nato na podlagi teh informacij svetujemo pri zavarovanju – kaj in kako zavarovati podjetje, da bodo čim bolj kakovostno zavarovana in vi brez skrbi.
Ob svetovanju pri zavarovanju smo vedno na strani podjetja. To pomeni, da pregledamo obstoječe stanje in predlagamo najboljše rešitve. Včasih se zgodi, da podjetje spregleda pomembne stvari, katere bi lahko močno vplivale na njihovo poslovanje. Kot posredniško podjetje opozarjamo na te nevarnosti.

Kot posredniška družba smo tudi odgovorni za svetovanja pri zavarovanju. Tako z vso resnostjo pristopimo k svetovanjem. Odgovarjamo namreč tako kazensko kot odškodninsko. V tem primeru smo po zakonu zavarovani s polico poklicne odgovornosti za zavarovalne posrednike.

POTREBUJETE POMOČ
PRI ZAVAROVANJU
PODJETJA?

Zavarovanje za podjetje je temelj vsakega poslovanja in začne se z vami.